jtk
Los Angeles
18:49
Mexico City
20:49
 New York
21:49
    Dubai
05:49
 New Delhi
07:19
     Tokyo
10:49
   Sydney
11:49
Działalność handlowa

Zajmujemy się, szeroko pojętą działalnością handlową w kraju i za granicą. Z uwagi na niuanse prawne obowiązujące w Unii Europejskiej, o ile jest to możliwe, unikamy handlu wewnątrzwspólnotowego. Handlujemy wyłącznie hurtowo, koncentrując się na surowcach ale także i na wyrobach gotowych. Specjalizujemy się w obrocie srebrem i metalami szlachetnymi. Niezależnie od tego, w naszym zainteresowaniu pozostają inne surowce jak: surowy olej rzepakowy, olej słonecznikowy, produkty ropopochodne nie objęte koncesją OPC, chemikalia, węgiel, artykuły spożywcze oraz maszyny i urządzenia.

Z racji powiązań gospodarczych jesteśmy trwale umiejscowieni na rynkach azjatyckich. Posiadamy rozległe kontakty na terenie: Arabii Saudyjskiej, Bahrajnu, Brunei, Indii, Indonezji, Izraelu, Kuwejtu, Laosu, Malezji, Myanmaru (Birmy), Omanu, Singapuru, Tajlandii, Turcji oraz Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Wykorzystując relacje gospodarcze pomiędzy naszą spółką a firmami z wyżej wymienionych państw, mamy realne możliwości w zakresie eksportu jak i importu wszelkich dóbr, które mogą pozostawać w zainteresowaniu Polski jak i tych krajów. Jesteśmy zainteresowani wprowadzeniem polskich surowców i wyrobów na rynki azjatyckie jak i pozyskiwaniem dla polskich partnerów gospodarczych wszelkich dóbr z tamtego terenu.

Długoletnie doświadczenie w działalności handlowej pozwala nam na swobodne poruszanie się na płaszczyźnie realiów prawnych i finansowych, które są nieco odmienne od analogicznych w Polsce. Poza odmiennością kulturową, szereg różnic spotyka się także w zasadach handlu, a przede wszystkim zasad wzajemnych rozliczeń finansowych. Nasze doświadczenia i kontakty umożliwiają, niemal zawsze, dojście do consensusu pomiędzy kupującym a sprzedającym.

Zasadnym w tym miejscu jest poinformowanie, że niezależnie od działalności handlowej, zajmujemy się również działalnością w sferze usług prawniczych (zakładka działalność prawnicza), co umożliwia nam własną obsługę prawno-finansową wszelkich transakcji oraz rozliczeń wzajemnych, bez konieczności korzystania z usług obcych.

W przypadku zainteresowania omówioną sferą naszej działalności, zapraszamy wszystkich chętnych do kontaktu z nami. Wykwalifikowana kadra naszych pracowników chętnie udzieli Państwu wszelkich informacji. Nasz zespół, poza językiem polskim, biegle włada językiem angielskim, niemieckim, arabskim oraz hinduskim ale w przypadku takiej potrzeby mamy bieżący dostęp do tłumaczy of-line biegle władających językami: czeskim, słowackim, francuskim, hiszpańskim, jidysz, rosyjskim oraz ukraińskim. Współpracujemy także z dużą ilością sprawdzonych firm uplasowanych na terenie Azji, co daje nam ogromne możliwości działań na tamtym terenie bez konieczności korzystania z wywiadowni gospodarczych czy delegowania naszych pracowników  na drugi kontynent.

Jeżeli w ramach współpracy z naszą spółką występują pośrednicy, gwarantujemy dla nich godziwą prowizję zabezpieczoną stosowną umową cywilno-prawną, nad wypłatą której osobiście czuwamy. Pamiętać jednak należy, że prowizję wypłaca niemal zawsze sprzedający a nie kupujący.

Kursy średnie walut NBP
dolar amerykański
3,6686  
euro
4,3022  
korona czeska
0,1667  
Kursy walut niewymienialnych NBP
afgani (Afganistan)
5,1253  
birr etiopski
0,1335  
colon salwadorski
0,4198